Klachtenregeling
Omnis Bewindvoering streeft ten alle tijde verbetering van de organisatie na. Daarom neem ik commentaar over de organisatie altijd serieus. Hieronder vindt u de klachtenregeling. Deze beschrijft wat u moet doen wanneer u bezwaren of klachten heeft. Naast een aantal algemene voorwaarden, staat hier beschreven hoe u moet handelen in geval van onvrede over de dienstverlening van Omnis Bewindvoering.
Algemene bepalingen
1.1 De klachtenregeling is van toepassing op alle werkzaamheden van Omnis Bewindvoering.
1.2 In de klachtenregeling wordt verstaan onder:
- rechthebbende: de persoon wiens goederen door de rechter onder bewind zijn gesteld en voor wie Omnis Bewindvoering is benoemd als bewindvoerder of de persoon die een overeenkomst heeft met Omnis Bewindvoering;
- bewindvoerder: Omnis Bewindvoering, postbus 60, 6920 AB te Duiven, KvK-nummer 61743658
- klacht: een schriftelijk en uitdrukkelijk als klacht bij bewindvoerder ingediende uiting van onvrede over de dienstverlening van bewindvoerder.
1.3 Alleen een rechthebbende kan een klacht indienen. De rechthebbende kan zich bij het indienen van een klacht door iemand laten vertegenwoordigen. Bewindvoerder zal van een gemachtigde een schriftelijke machtiging verlangen.
Het indienen van een klacht
2.1 Deze regeling geldt uitsluitend voor cliënten van Omnis Bewindvoering.
2.2 Klachten kunnen uitsluitend schriftelijk of digitaal worden ingediend bij:
Omnis Bewindvoering
Postbus 60
6920 AB Duiven
info@omnisbewind.nl
2.2 Een klacht moet zijn ondertekend of via het emailadres van de indiener verzonden zijn en bevat tenminste:
- de naam, hoedanigheid en het adres van de indiener;
- de datum waarop de klacht is verstuurd;
- de naam van de persoon tegen wie de klacht is gericht;
- een zo compleet mogelijke beschrijving van het gedrag of gebeurtenis waartegen de klacht is gericht en – als dat mogelijk is – een datum waarop dit heeft plaatsgevonden;
- eventuele bewijsstukken.
2.3 Klachten die niet compleet zijn, zullen worden teruggekoppeld met het verzoek de klacht te completeren.
Ontvangstbevestiging
De bewindvoerder bevestigt de ontvangst van een klacht schriftelijk binnen vijf werkdagen. Als de klacht door een gemachtigde is ingediend, wordt de ontvangstbevestiging aan de gemachtigde gestuurd.
Geen verplichting tot behandeling van de klacht
4.1 De bewindvoerder is niet verplicht een klacht te behandelen als rechthebbende zich voor of tijdens de behandeling ter zake van dezelfde klacht tot de kantonrechter of een andere burgerlijke rechter heeft gewend;
4.2 De bewindvoerder is niet verplicht een klacht te behandelen als tussen het indienen van de klacht en het klachtwaardige gedrag of gebeurtenis een periode van drie maanden of meer is verstreken;
4.3 De klacht anoniem is;
4.4 Als een klacht niet in behandeling wordt genomen, ontvangt rechthebbende (of de gemachtigde) daarvan binnen vijf werkdagen na ontvangst van de klacht schriftelijk bericht.
Afhandeling van de klacht
5.1 De bewindvoerder bepaalt de wijze van behandeling, echter met inachtneming van het volgende:
- de bewindvoerder hoort de cliënt in persoon of telefonisch binnen twee weken na ontvangst van de
klacht. Beide partijen kunnen zich bij dit gesprek laten bijstaan; - de bewindvoerder lost de klacht zo mogelijk direct op;
- indien de klacht niet direct op te lossen is, wordt de klacht in onderzoek genomen, de cliënt wordt
hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld; - Het onderzoek neemt maximaal 3 weken in beslag.
5.2 Bij de behandeling van de klacht gaat de bewindvoerder na of de klacht:
- in strijd is met een wettelijk voorschrift of een voor de organisatie geldende regeling;
- in overeenstemming is met de dienstverlening waartoe de organisatie zich heeft verbonden en/of;
- na afweging van alle feiten en omstandigheden in redelijkheid toelaatbaar is.
5.3 De klager wordt schriftelijk en gemotiveerd in kennis gesteld van de bevindingen van het onderzoek naar de klacht, evenals van de eventueel verdere maatregelen die naar aanleiding van de bevindingen genomen zijn of zullen worden genomen.
5.4 Indien de klacht direct in het persoonlijk gesprek is opgelost, maakt de bewindvoerder van dit gesprek een verslag. Een kopie van het verslag zal binnen vijf werkdagen na het gesprek aan rechthebbende (of diens vertegenwoordiger) worden gestuurd.
5.3 De bewindvoerder zal tegelijk met het verslag schriftelijk aan rechthebbende laten weten hoe de klacht is afgehandeld.
5.4 Als de klacht niet naar tevredenheid is opgelost, is er een mogelijkheid de klacht na behandeling voor te leggen aan de geschillencommissie van de branchevereniging Horus waar Omins Bewindvoering lid van is.
Op de site van Horus (voorheen VeWeVe) kunt u zien hoe deze procedure in zijn werk gaat. Het belangrijkste voor ons is om met elkaar in gesprek te gaan.
Archivering
Bewindvoerder archiveert de klacht en bijbehorende stukken in het dossier van rechthebbende en in een daartoe bestemde ordner.